România garantează pentru Ford Craiova

Economie UE

Fabrica Ford CraiovaAcordul de garanție în valoare de 320 milioane euro pe care Guvernul îl oferă la împrumutul de 400 milioane de euro, obținut de către Ford de la Banca Europeană de Investiții, a fost semnat astăzi de către Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vădescu și vicepreşedintele BEI, Matthias Kollatz Ahnen.

Potrivit acestui acord România garantează împrumutul obținut de Ford, în procent de 80%. Banii vor fi folosiți în fabrica de la Craiova pentru facilități și echipamente necesare producției unui nou autoturism clasa B şi a unor motoare de nouă generaţie cu consum redus de combustibil.

Prezent în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de garanție, premierul Emil Boc, a declarat că prin această acțiune speră să dea un nou impuls fabricii Ford de la Craiova și investițiilor companiei în România. De asemenea executivul se așteaptă ca banii să se întoarcă la bugetul de stat prin intermediul impozitelor.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat de Mediafax, a afirmat că speră ca împrumutul BEI să permita Ford Craiova să ajungă în maximum 18 luni la un nivel de producție de 250.000 unitati pe an.

Cristina Antonescu

Foto: www.primăriacraiova.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts