Deschiderea oficială a Salinei Turda va avea loc mâine

Eveniment UBB Radio

Salina Turda va fi inaugurată mâine, după ample lucrări de modernizare.  La ceremonie vor participa prim-ministrul Emil Boc şi ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

După momentul inaugurării este programat un tur de vizitare a investiţiei, după cum urmează: vizita sălii de tratament şi recuperare, a bisericii din salină, coborâre pietonală la terasa Mina Terezia, coborâre pietonală în zona lift Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Terezia, vizitarea Minei Rudolf (teren minigolf, teren bowling, roata mare, amfiteatru), minispectacol la intrarea în amfiteatru.

Valoarea totală a contractului “Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sărate în zona Durgău – Valea Sărată şi Salina Turda” este de aproape şase milioane de euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Cluj este de aproape 93 de mii de euro.

În completarea proiectului modernizării Salinei Turda, administrația județeană a dat în folosință, la începutul lunii noiembrie, o porțiune de 2 km din drumul judeţean Turda-Ploscoş.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts