Proiect de cercetare româno-american la Catedra de Administraţie Publică

Administraţie UBB

 Masteranzi de la Catedra de Administraţie Publică a Universităţii “Babeş-Bolyai” și de la School of Urban Affairs & Public Policy a Universității din Delaware, SUA, au lucrat timp de două săptămâni la cercetări comune comparative. Acest program de cercetare şi schimb de experienţă se află deja la a doua ediţie, un grup similar de studenţi vizitând România în ianuarie 2008.  Fiecare echipă a avut o temă de cercetare stabilită în prealabil, care a fost îndelinită prin realizarea unor interviuri cu persoane din instituţii relevante – administraţia publică locală şi judeţeană, structuri deconcentrate, ONG-uri, etc. „Cercetările efectuate de grupurile mixte de studenți au început cu teme referitoare la politici educaționale, de exemplu descentralizarea în educație, descentralizarea în sănătate și managementul în domeniul sănătății publice, transparența și accesul la informațiile publice, și alte teme de interes atât pentru România cât și pentru Statele Unite ale Americii.”, a declarat Dacian Dragoș, prodecanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.  La sfârşitul stagiului, echipele vor prezenta cercetările, ce mai apoi vor fi incluse într-o carte.  Mara Rusu Masteranzi de la Catedra de Administraţie Publică a Universităţii “Babeş-Bolyai” și de la School of Urban Affairs & Public Policy a Universității din Delaware, SUA, au lucrat timp de două săptămâni la cercetări comune comparative.

Acest program de cercetare şi schimb de experienţă se află deja la a doua ediţie, un grup similar de studenţi vizitând România în ianuarie 2008.

Fiecare echipă a avut o temă de cercetare stabilită în prealabil, care a fost îndelinită prin realizarea unor interviuri cu persoane din instituţii relevante – administraţia publică locală şi judeţeană, structuri deconcentrate, ONG-uri etc.

„Cercetările efectuate de grupurile mixte de studenți au început cu teme referitoare la politici educaționale, de exemplu descentralizarea în educație, descentralizarea în sănătate și managementul în domeniul sănătății publice, transparența și accesul la informațiile publice, și alte teme de interes atât pentru România cât și pentru Statele Unite ale Americii.”, a declarat Dacian Dragoș, prodecanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

La sfârşitul stagiului, echipele vor prezenta cercetările, ce mai apoi vor fi incluse într-o carte.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts