Romania-Franţa reloaded

Sport UBB Radio

EURO 2012În preliminariile Campionatului European din Polonia şi Ucraina din 2012, România se va lupta din nou cu Franţa pentru calificare. Dar nici Bosnia sau Belarusul nu sunt de neglijat.

Sorţii ne-au scos-o din nou în cale pe fosta campioană europeană şi mondială. După ce, în ultimele 3 confruntări am fost egalii “selecţionatei cocoşului galic”, nu Franţa este cel mai mare pericol pentru „tricolori”. Am făcut 0-0 la Campionatul European din 2008, 1-1 şi 2-2 în campania trecută.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) este de părere că putem să terminăm campania pe primul loc, dacă învingem Franţa: „Dacă stăm şi ne gândim, ultimele trei meciuri contra francezilor s-au încheiat la egalitate şi, chiar dacă ei par favoriţii numărul 1 ai grupei, iar noi imediat după ei, avem potenţialul de a pretinde poziţia 1 la finele preliminariilor.”,a comentat Sandu pentru site-ul oficial al FRF imediat după tragerea la sorţi.

Totuşi, calificarea ratată pentru Africa de Sud ne-a demonstrat că cele mai grele meciuri sunt cu echipele mai mici. De aceea, şi echipele considerate mai slabe, precum Bosnia-Herţegovina, Belarus sau Albania trebuie luate în seamă cu seriozitate. Singurii consideraţi cu adevărat outsideri sunt cei din Luxemburg.

Conform regulamentului întrecerii, se vor califica direct la turneul final câştigătoarele celor 9 grupe şi cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 2. Celelalte opt reprezentative, care vor încheia preliminariile pe poziţia a doua, vor disputa jocuri play-off, turneul final fiind programat între 8 iunie şi 1 iulie 2012.

________

Vezi grupele din calificările pentru EURO 2012:

Grupa A: Azerbaidjan, Kazakhstan, Belgia, Austria, Turcia, Germania

Grupa B: Andorra, Armenia, Macedonia, Irlanda, Slovacia, Rusia

Grupa C: Feroe, Estonia, Slovenia, Irlanda de N, Serbia, Italia

Grupa D: Luxemburg, Albania, Belarus, Bosnia, ROMÂNIA, Franţa

Grupa E: San Marino, Moldova, Ungaria, Finlanda, Suedia, Olanda

Grupa F: Malta, Georgia, Letonia, Israel, Grecia, Croatia

Grupa G: Muntenegru, Tara Galilor, Bulgaria, Elveţia, Anglia

Grupa H: Islanda, Cipru, Norvegia, Danemarca, Portugalia

Grupa I: Lichtenstein, Lituania, Scotia, Cehia, Spania

________

Paul Monce

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts