România este pe primul loc referitor la informarea cetăţenilor cu privire la 112

Sănătate Social

Popularizarea numărului 112 a înregistrat succese importante în România, după cum arată ultimul sondaj Eurobarometru al Comisiei Europene.

România se află pe primul loc în domeniel informării cetăţenilor privind apelurile de urgenţă, 98% dintre cetăţenii intervievaţi apelând la 112 . În proporţie de 40%, românii au spus că nu sunt informaţi, iar 59% au răspuns afirmativ.

“Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a devenit unul dintre cele mai prestigioase şi de încredere servicii puse de catre stat în slujba salvarii vieţii oamenilor, a protejării proprietăţii şi a mediului”, a precizat directorul Serviciului de telecomunicaţii speciale, Marcel Opriş, într-un comunicat de presă

Sondajul Eurobarometru, arată că în România, 91%-96% dintre intervievaţi ar apela la 112 atunci când se confruntă cu o urgenţă. Meritele gradului ridicat de informare şi educare în ţara noastră se datorează în mare parte instituţiilor media, jurnaliştilor, potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Astfel, România a obţinut rezultate foarte bune la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte sprijinul presei în campaniile desfăşurate în rândul elevilor, al turiştilor, dar şi cu prilejul celorlalte acţiuni 112.

___________

Mihaela Girigan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts