România în top 10 mondial privind investițiile în energie eoliană

Economie Mediu

România se află pentru prima dată în top 10 cele mai atractive țări din lume  privind investițiile în energie eoliană conform ultimului raport Country Attractiveness Indices publicat astazi de Ernst & Young.

Alături de Polonia și Irlanda, România ocupă un loc important în dezvoltarea investițiilor în energie eoliană nu  la mare distanță de Suedia, Franța și Italia. Una dintre cele mai importante  investiții ale companiei Monsson Group de pe teritoriul țării noastre este realizarea  unui  parc eolian în județul Constanța, a cărei construcție a început.

 Indicele general care include punctajele pentru toate categoriile de energie regenerabilă și anume – eoliană, solară, geotermală şi biomasă-  plasează România pe locul 13 la nivel mondial  privind atractivitatea pieței locale în toate aceste domenii.

În 2012 piețele consacrate se vor confrunta cu tot mai multe probleme finaciare mai ales în zona Euro limitând investițiile în energii regenerabile,  prilej oportun pentru  țările  slab dezvoltate care  vor avea ocazia să prospere datorită programelor de atragere a investițiilor.

Ernst & Young este  una dintre cele mai mari firme de pe piața serviciilor profesionale la nivel global încă de la înființare în 1992.

 Indicele Ernst &Young analizează trimestrial cele mai attractive  țări din lume în ceea ce privește piața pentru dezvoltarea proiectelor  energetice.

 _________

Ioana Gale

Foto: ec.europa.eu/avservices

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts