Comitetul de Transport cere respectarea drepturilor persoanelor care călătoresc cu avionul

Internaţional UE

 Comitetul de Transport și Turism a Parlamentului Europene a votat marți o rezoluție cu privire la drepturile pasagerilor ce călătoresc cu avionul. Printre cererile cheie formulate se numără tarifele de transport, abilitatea angajaților de a ajuta pasagerii dar și compensațiile oferite în cazul în care companiile aeriene intră în faliment.

Rezoluția are ca scop o revizuire imediată a legislației Uniunii Europene și face apel la Comisia Europeană pentru a clarifica drepturile pasagerilor. Ceea ce se vrea este obținerea unei asigurări că legislația este aplicată uniform și îi protejează pe pasageri.

Cerințele privesc o informare clară a pasagerilor de la rezervarea zborului și pȃnă în momentul finalizării călătoriei lor. De asemenea se cere o asigurare a faptului că există persoane de contact în fiecare aeroport care să fie capabile să ofere asistență în cazul unor probleme cu zborul.

Un drept esențial este acela de rambursare, redirecționare și stabilirea unei noi rezervări în cazul în care o călătorie este anulată.

De asemenea, printre cererile formulate se numără și drepturile pe care persoanele cu mobilitate fizică redusă sau alte dizabilități ar trebui să le aibă atunci cȃnd călătoresc cu avionul.

Raportul a fost aprobat în cadrul Comitetului cu 41 de voturi pentru, un vot împotrivă și 4 abțineri. Votul final este programat pentru 29 martie.

 

__________

Oana Alexa

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts