România are de 10 ori mai mulţi utilizatori de internet decât în 2000

Social UBB Radio

Conform statisticilor internaționale, în ultimii zece ani, proporția de utilizatori de Internet din România a crescut de 10 ori, ajungând de la 3,6% în 2000 la 35,5% în 2010.

Cu toate acestea, România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte utilizatorii de Internet, media la nivelul UE fiind de 67,60%. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, care relevă că 71 % dintre cei chestionaţi utilizează zilnic internetul.

97% dintre utilizatori au acces la internet acasă, dintre care 46 % prin telefon fix şi 45 % prin cablu.

Cel mai mult, internetul este folosit de acasă, în proporţie de 83,9 %, doar 14,4 % folosind internetul de la serviciu/şcoală/ facultate.

Cel mai frecvent, internetul este folosit în scopul informării, urmat de e-mail, muzică, lectură şi socializare.

Dintre informaţiile disponibile pe internet, preferate de români sunt cele din domeniul sportului 18 %, urmate de cele din politică 16 %, sănătate 15 %, divertistment 15% şi utilitare 12 %.

În ceea ce priveşte utilizarea reţelelor de socializare online, 41 % dintre intervievaţi susţin că au cont pe astfel de site-uri. 75% dintre aceştia utilizează Facebook-ul, în timp ce numai 13 % mai utilizează reţeaua Hi5.

Cercetarea ”Românii și Internetul-studiu privind utilizarea Internetului în România și comportamentul internautic al românilor”, a fost realizată în perioada 23-24 februarie 2011, pe un eșantion de 1.146 de indivizi din mediul urban.

_________

Mara Rusu

Foto: cfmpl.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts