Mersul trenurilor sistat pentru două ore din cauza protestelor

Eveniment Politic

Angajaţii CFR vor opri, mâine, circulaţia trenurilor între orele 7.00 şi 9.00, cât va dura greva de avertisment. Aceştia vor protesta şi în faţa Parlamentului, iar liderii de sindicat ameninţă că vor aduce 60 000 de oameni în Piaţa Constituţiei, potrivit jurnalul.ro. Aceasta este şi ziua în care se votează moţiunea de cenzură pe Codul Muncii.

Președintele Federației Mișcare Comercial, Gheorghe Frățică, a declarat că aproape 24 000 de feroviari vor participa la greva de avertisment din cauza nemulțumirilor privind lipsa contractelor de muncă și instabilitatea locurilor de muncă.

„La protest vor participa sindicaliștii din Federația Mișcare Comercial. Oamenii din teritoriu au semnat tabelele pentru declanșarea grevei de avertisment în proporție de 95%. Feroviarii sunt nemulțumiți de faptul că nu au semnat nici până acum contractele colective de muncă expirate la 31 ianuarie și pentru instabilitatea locurilor de muncă.”, a declarat Frățică citat de agenția de presă NewsIn.

Celelalte confederaţii sindicale pregătesc ample proteste în Capitală, nemulţumite de modificările din Codul Muncii. Liderii sindicali au anunţat o grevă de amploare pe 16 martie în Bucureşti, între 12.00 şi 18.00.

„Noi suntem în conflict deschis, dar până pe 16 martie putem semna contractele şi astfel să anulăm greva. Ne vom întâlni şi cu colegii de la celelalte federaţii pentru a încerca să organizăm împreună protestul.”, a mai adăugat Frățică.

Tot pe 16 martie, va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură „Codul Boc – salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”, depusă de Opoziţie la adresa Guvernului împotriva Codului Muncii.

_________

Ana Giol

Foto: observator.info

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts