300 de joburi vacante în instituţiile Uniunii Europene

UBB Radio UE

Instituţiile Europene caută 300 de viitori functionari care să servească interesele a peste 500 de milioane de cetățeni din întreaga Europă.

Cea de a doua campanie anuală de recrutare a UE pentru cariera de „administrator”, campanie ce își propune să atragă participarea celor mai buni candidați din întreaga Europă pentru a lucra în domenii precum drept, economie și elaborarea de politici, va fi lansată miercuri.  În vederea atragerii persoanelor celor mai talentate să lucreze în instituțiile UE, Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) va accepta, pentru prima dată, candidaturi şi de la studenții în ultimul an al primului ciclu de studii universitare, permiţând UE să poată concura cu principalele structuri de recrutare din sectoarele public și privat.

O altă schimbare adusă anul acesta se referă la posibilitatea candidaților de a putea susține testele de raționament verbal, numeric și abstract în limba lor maternă. Această schimbare este importantă în special pentru că toate procedurile principale de selecție ale UE sunt deschise cetățenilor tuturor celor 27 de state membre.

Altă schimbare introdusă în 2011 este separarea candidaturilor depuse de tinerii absolvenți de cele depuse de persoanele cu experiență profesională. Astfel se va permite persoanelor care au cel puțin șase ani de experiență în domeniu să fie recrutate într-un grad superior.

Candidații interesați pot obține mai multe informații și se pot înscrie online pe pagina de internet http://www.eu-careers.eu/. Perioada de înscriere se va încheia la data de 14 aprilie 2011, la orele 12.00 CET (ora Bruxelles‑ului).

__________

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts