România a învins Kazakhstan la Campionatul Mondial de handbal feminin

Sport

wide-full1447406306(7_12)

România a obținut astăzi a doua victorie din două meciuri la Campionatul Mondial de handbal feminin, după ce a învins cu scorul de 36-20 reprezentativa Kazakhstanului. În prima partidă, naționala a trecut de echipa statului Puerto Rico, 47-14.

“Tricolorele” au început destul de slab meciul de astăzi, astfel că, în minutul 12, tabela indica un scor surprinzător, 7-5 pentru Kazakhstan. Totuși, jucătoarele conduse de Tomas Ryde au readus lucrurile la normal până la finalul primei reprizei, astfel încât România a intrat, la pauză, cu un avantaj de 6 goluri, scor 18-12.

Repriza a doua a fost una mai reușită pentru naționala României. Jucătoarele au fost mai exacte în apărare și, deși au marcat tot 18 goluri, au încasat doar 8, scorul final fiind de 36-20.

Echipa României a fost împărțită în două formații, fiecare dintre acestea jucând câte o repriză. Astfel, în prima parte a meciului, au evoluat: Paula Ungureanu -Valentina Ardean-Elisei, Gabriela Perianu, Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Gabriella Szucs, Laura Chiper. Pe faza de atac, Melinda Geiger a intrat în locul Gabriellei Szucs. În a doua repriză, naționala României a fost reprezentată de Ionica Munteanu – Ana Maria Tănăsie, Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Patricia Vizitiu, Adriana Nechita, Crina Pintea, cu Luciana Marin înlocuind-o pe Vizitiu pe faza de apărare.

Puerto Rico și Kazakhstan au fost și cele mai facile adversare din grupa D pentru naționala României. Selecționata antrenată de Tomas Ryde urmează să întâlnească, zilele următoare, reprezentativele Spaniei, Norvegiei și Rusiei. Primele 4 echipe din fiecare grupă avansează în optimile de finală ale competiției.

– Gabriel Bucșa / Sursă foto: onlinesport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts