Dinamo și CSM București și-au aflat adversare din grupele EHF Cup

Sport

csm11Dinamo și CSM, cele două echipe bucureștene care s-au calificat în grupele EHF Cup la handbal masculin, și-au aflat astăzi adversarele pe care le vor întâlni în această fază a competiției.

Astfel, Dinamo va juca în grupa A cu echipele Balonmano Granollers (Spania), SC Magdeburg (Germania) și Aalborg (Danemarca). De partea cealaltă, CSM București va da piept în grupa D cu formațiile Chambery Savoie (Franța), Helvetia Anaitasuna (Spania) și Ystads IF (Suedia). Primul meci din faza grupelor se va desfășura pe 13/14 februarie 2016.

Dinamo și-a asigurat calificarea în faza grupelor după 3 runde de calificare. În primul tur, formația bucureșteană a eliminat o altă echipă românească, Energia Tg. Jiu, după 62-48 la general. Dinamoviștii au trecut apoi, fără emoții, de grecii de la AC Diomidis Argous (61-41 în urma dublei manșe), urmând ca în al treilea tur de calificare să-i depășească pe slovenii de la NK Maribor Branik. Deși Dinamo pierduse meciul tur, care s-a disputat la Maribor cu 27-26, bucureștenii au recuperat handicapul în partida retur, jucată duminică în capitala României și s-au impus cu 31-25.

CSM București a început faza calificărilor direct din turul al doilea. A intâlnit acolo formația din Austria, Bregenz pe care a învins-o cu 50-47 la general. În ultima rundă preliminară, CSM a eliminat echipa iberică, Frigorifico Morazzo. Bucureștenii și-au asigurat calificarea încă din meciul tur, când au învins pe teren propriu cu 31-24, urmând să remizeze în deplasarea din Spania, scor 29-29.

De precizat este faptul că atât Dinamo, cât și CSM București nu au fost capi de serie la tragerea la sorți pentru al treilea tur de calificare. Astfel, cel puțin teoretic, cele două formații bucureștene au pornitmeciurile cu NK Maribor Branik, respectiv Frigorifico Morazzo din postura de outsideri.

– Gabriel Bucșa / Sursa fotografiei: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts