Reţelele de apă şi canal din Dej şi Gherla vor fi modernizate

Din oraş UBB Radio

Reţelele de apă şi canal din Dej şi Gherla vor fi reabilitate  în cadrul Proiectului derulat de Compania de Apa SOMEŞ în perioada 2008 – 2013, cu finanţare din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

Contractul semnat astăzi are o valoare de 22,74 milioane lei şi este prevăzut a se finaliza în termen de 11 luni.

În Dej, prin acest contract se vor reabilita si extinde aproximativ 27,6 km de reţele de apă şi 10,4 km retele de canalizare. De asemenea, se vor moderniza celelalte facilităţi ale sistemului public de alimentare cu apa si de canalizare precum rezervoare, staţii de pompare sau racorduri.

În municipiul Gherla, modernizarea va consta în reabilitarea a 9,6 km reţele de apă şi extinderea lor cu 1,7 km, reabilitarea a 3,6 km reţele de canalizare şi extinderea lor cu 4,6 km.

Contractul face parte din proiectul major de investiţii “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judetele Cluj / Salaj” co-finanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 milioane euro. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului – de 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă SOMEŞ prin credit bancar.

Mara Rusu

Foto: www.casomes.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts