MAE a lansat Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul Uniunii Europene

Eveniment UBB Radio

„Ghidul cetăţeanului român care doreşte să lucreze în spaţiul Uniunii Europene” a fost lansat ieri de Ministerul Afacerilor Externe.

Invitatul special al acestui eveniment a fost ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, potrivit acestuia ghidul este unul foarte util pentru persoanele care doresc urmăresc să îşi găsească un loc de minca în una dintre ţările UE. „Aceste informaţii despre securitatea muncii îi vor ajuta pe toţi cititorii ghidului să se pregătească bine înainte de a alege o ţară, de a-şi depune candidatura pentru o anumită poziţie profesională, de a alege filierele cele mai corecte, de a rămâne în limitele legalităţii şi de a-şi atinge scopul cu mai mare uşurinţă.” a declarat Baconschi.

Diplomatul Cornel Vişoiu, coordonatorul lucrării, a adăugat, că scopul acestui proiect este acela de a răspunde întrebărilor pe care cetăţenii români, aflaţi la lucru în alte ţări, le pot avea. „Dorinţa Ministerului Afacerilor Externe este de a  informa cetăţenii români pentru a şti de ce să se ferească, ce trebuie să facă în situaţii deosebite şi cui să se adreseze” a adăugat Vişoiu.

Ghidul conţine sfaturi utile pentru cei care doresc şă lucreze în spaţiul Uniunii Europene, informaţii referitoare la aspecte legate de dreptul de muncă, informaţii referitoare la obţinerea autorizaţiei de muncă, restricţii ale pieţei, precum şi reglementări ale fiecăruia dintre cele 26 de state comunitare.

Cristina Antonescu

Foto: mae.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts