Serbările zăpezii fără zăpadă

Educaţie UBB Radio

Cea de-a IX-a ediţie a festivalului Serbările Zăpezii” va avea loc în acest weekend la Băişoara, unde sunt aşteptaţi peste 1000 de copii. Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, s-a luat deja în calcul schimbarea unor probe care ar implica un strat mare de zăpadă.

Printre probele nou introduse se numără fotbalul în clăpari, alergare în saci, deplasare între copaci pe tiroliană etc. Echipajele vor fi formate din 5 membri: 2 fete, 2 băieţi şi un coordonator.

Pentru evitarea acestui impediment în ediţiile viitoare, Valentin Cuibus, preşedintele Palatului Copiilor Cluj a inclus în planul de buget pe anul 2010 achiziţionarea a două tunuri de zăpadă artficială. Valoarea acestora se ridică la 50 000 de euro şi ar putea prelungi sezonul de schi cu aproximativ 2 luni.

În acest an, 16 judeţe printre care Cluj, Harghita, Iaşi, Suceava, Gorj şi-au anunţat participarea, iar pentru prima dată va intra în competiţie şi un echipaj din Bucureşti. Sâmbătă, începând cu ora 11 se va desfăşura concursul propriu-zis, care va fi urmat de festivitatea de premiere şi de spectacole de muzică populară şi uşoară.

Bugetul total alocat festivalului „Serbările Zăpezii” se ridică la aproximativ 7800 RON, dintre care 3500 RON sunt asiguraţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

____________

Delia Marinescu

Foto: Cristina Pîrvu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts