Resursele planetei și folosirea acestora în mod eficient la InfoEuropa

Programe UBB Radio UE

Subiectul InfoEuropa de săptămâna această este despre resursele planetei și folosirea acestora în mod eficient. Comisia Europeană a lansat pe 17 octombrie campania “Generation Awake. Your choices make a world of difference!” (Generația trează. Alegerile tale pot schimbă lumea!),  destinată să încurajeze integrarea utilizării eficiente a resurselor în viață de zi cu zi a consumatorilor.

 Scopul acesteia este de a sensibiliza publicul în privință nevoii de a utiliza în mod judicios resursele naturale limitate și de a-i încuraja pe cetățeni să reflecteze asupra modului în care deciziile lor de cumpărare afectează planetă.

 Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, a declarat: „În condițiile în care economia noastră este în dificultate, iar resursele de care dispunem sunt în scădere, este timpul să reevaluăm o parte din obiceiurile noastre. Pe lângă faptul că ajută la protejarea mediului, utilizarea mai atentă a resurselor economisește în același timp bani și reduce costurile agenților economici. Este vorba de a face mai mult folosindu-ne de mai puțin. Cu toții putem face ceva. Trebuie doar să ne trezim!”

 Info Europa – este o emisiune magazin despre actualitatea europeană şi se difuzează în fiecare luni de la ora 13 şi 15 minute.

Reascultă emisiunea de astăzi:

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/INFO-EUROPA-21-Noiembrie.mp3|titles=INFO EUROPA 21 Noiembrie]

_____

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts