Reprezentanţii Sindicatului Viitorului Mineritului se întâlnesc miercuri cu Ministerul Mediului

Mediu Politic

Rovana Plumb, noul Ministru al Mediului şi Pădurilor, i-a invitat miercuri pe reprezentanţii Sindicatului Viitorului Mineritului să discute pe teme Proiectului minier Roşia Montana.

Părerea noului Ministru despre investiţiile de la Roşia Montana, privatizarea Cupru Min şi problematica gazelor de şist este că “întotdeauna se vor găsi soluţii, mai ales pentru noi locuri de muncă şi dezvoltare durabilă.”

Rovana Plumb invită reprezentanţii Sindicatului Mineritului să desemneze o delegaţie de cinci persoane pentru a vedea care sunt dorinţele acestora, înainte de procedura predare-primire a mandatului la Ministerul Mediului. Întâlnirea va avea loc miercuri, 9 mai, ora 11:00 şi va participa şi Liviu Pop, Ministrul delegat pentru Dialog Social.

“Pentru locuri de muncă şi pentru dezvoltare durabilă vom găsi soluţii, dar cu respectarea procedurilor şi regulilor în vigoare bazate pe principii europene, În cazul Roşia Montana trebuie sa reanalizez. Sunt deschisă dialogului”, a afirmat Ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Parlamentul a învestit luni cabinetul Ponta cu 284 de voturi pentru şi 92 împotrivă, iar noul ministru al Mediului şi Pădurilor, Roxana Plumb, preia marţi responsabilităţile portofoliului de la Attila Korodi.

____________

Claudia Girigan

Foto: rovanaplumb.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts