Regizorul Florent Vassault a fost prezent la TIFF

Din oraş

LINDY LOU, JURATUL NUMĂRUL 2, un film realizat de către regizorul francez, Florent Vassult, a fost proiectat joi, 31 mai, la Cinema City din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Filmul este realizat în jurul poveștii, unei doamne, de 65 de ani cu un puternic accent de Mississippi și, după cum descoperim în film, cel puțin două arme de foc în mașină, pornește într-o stranie expediție de exorcizare a trecutului.

Cu 20 de ani în urmă, Lindy Lou a fost jurat într-un proces care l-a condamnat la moarte pe Bobby Wilcher, care a fost executat cu un deceniu în urmă. La vremea aceea, Lindy-Lou susținea pedeapsa cu moartea – o precondiție a selectării ei ca jurat. Acum are îndoieli – și, împreună cu regizorul francez Florent Vassault călătorește prin sudul american în căutarea celorlalți jurați și, de fapt, a conștiinței Americii profunde.

La finalul proiecției, realizatorul filmului, a fost dispus să facă o mică descriere a modului în care a reușit să realizeze documentarul. Oamenii din sală au pus multe întrebări legate de modul în care a cunoscut-o pe această femeie și de lucrurile care l-au inspirat cel mai mult atunci când i-a ascultat prima dată povestea.

Florent Vassault este editor și director al documentarelor TV: în 2007, documentarul său BERNARD THOMAS, SECRETELE GLORII a fost selectat la FIPA din Biarritz și la Festivalul Internațional de Televiziune din Montecarlo. În 2011, el a regizat, împreună cu Arnaud Gaillard, HONK un lung documentar despre pedeapsa cu moartea în SUA. În 2016, filmul său LINDY LOU, JUROR NUMBER 2 a urmat, de asemenea, tema pedepsei cu moartea și a fost difuzat în Festivalul True / False Flim.

– Robert Hoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts