CNR: Raliul Sibiului prima etapă de macadam din sezonul 2010

CNR 2010 Sport

La acest sfârșit de săptămnă urmează să se desfășoare Raliul Sibiului, prima etapă de macadam din acest sezon a Campionatului Național de Raliuri (CNR).

Etapa totalizează 147,3 kilometri de proba specială iar o noutate este proba de noapte Șanta reintrodusă după o absență de doi ani din programul competițional. La strat se vor alinia 43 de echipaje.

Prima zi a raliului, vineri, va începe cu super speciala de pe terenul de autocross din cartierul Ștrand, programată la ora 17:00, urmată de două treceri pe Dobârca și apoi Șanta pe noapte începand cu ora 22:00. În ziua a doua, sâmbată, pentru prima oara în istoria modernă a raliurilor din Romania, piloții vor rula, în aceași etapă, atât pe macadam, cât și pe asfalt, pe cele doua probe mixte, Sadu si Șanta Max anunță organizatori. Speciala Sadu, cea mai rapidă probă a Raliului Sibiului, are o lungime totală de 9 kilometri, primii 2,3 kilometri fiind pe asfalt. Cea mai spectaculoasă este însa Șanta Max, o probă compusă din speciala Șanta, o porțiune de aproximativ 2 kilometri pe asfalt, și vechea speciala Călugaru.

Piloții echipei clujene Napoca Rally Academy și-au confirmat și ei prezența la Raliul Sibiului 2010. Bogdan Marișca – Sebi Itu sunt până la acestă etapă pe prima poziție a clasamentului general urmați de Gergo Szabo pe doi, iar pe trei de Dan Gârtofan.

Startul festiv al etapei de la Sibiu 2010 este programat joi, 15 iulie începând cu ora 20:00, în Piața Mare a orașului.

Cătălin Nunu

Foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts