Rachete lansate de mişcarea Hamas asupra Israelului după raidurile în forță în Fâșia Gaza

Internaţional UBB Radio

Militanții Hamas au lansat zeci de rachete asupra Israelului după ce atacurile aeriene israeliene au ucis mai mulți lideri și au distrus o clădire cu mai multe etaje în Gaza. Potrivit rapoartelor, mai multe locații din sudul Israelului au fost lovite, iar un copil a fost omorât în Sderot. Copilul ucis în orașul israelian era Ido Avigal și avea șase ani, el a fost omorât în timpul unui atac asupra unui bloc, transmite BBC.

Luptele au izbucnit luni, după săptămâni de tensiune israeliano-palestiniană în Ierusalimul de est, care au culminat cu ciocniri într-un loc sfânt venerat de musulmani și evrei. Militanții palestinieni au lansat rachete asupra Israelului,  iar aceștia au răspuns lovind ținte în teritoriu, au fost efectuate sute de atacuri aeriene și atacuri cu rachete.

Violențele din zonele israeliene cu populații mixte au dus la arestarea a peste 374 de persoane miercuri seară, au spus polițiștii israelieni, iar 36 de ofițeri au fost răniți. Cel puțin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, și șapte persoane din Israel au fost ucise de atunci. Netanyahu a spus că guvernul își va folosi toată puterea pentru a proteja Israelul de dușmani din exterior și de cei care provoacă revolte în interior. Autoritatea Palestiniană a condamnat “agresiunea militară” a Israelului într-un tweet, spunând că “traumatizează o populație deja asediată de 2 milioane de oameni”. Netanyahu a mai declarat că atacurile din ultimele zile s-au ridicat la „anarhie”; “Nimic nu poate justifica o gloată arabă care atacă evrei și nimic nu poate justifica o gloată evreiască care atacă arabi“, a spus el într-o declarație video, după cum a raportat Times of Israel.

Tensiunile s-au manifestat de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Sursă foto: Unsplash

Poliec Denisa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts