Tesla nu mai acceptă plata în bitcoin. Piața criptomonedelor pierde 365 de miliarde de dolari după anunțul lui Elon Musk

Tech UBB Radio

Compania Tesla nu va mai accepta plata în criptomonede la achiziția de vehicule, în contextul în care Elon Musk este îngrijorat pentru faptul că mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător. După acest anunț, piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari. 

Elon Musk a anunțat pe Twitter în noaptea de miercuri spre joi, faptul că Tesla va suspenda plata în bitcoin pentru achiziția automobilelor sale electrice.

„Suntem îngrijorați în ceea ce privește utilizarea crescută a combustibililor fosili pentru mineritul de bitcoin și pentru tranzacții, mai ales de cărbune, care are cele mai nocive emisii dintre toți combustibilii. Criptomonedele sunt o idee bună din multe puncte de vedere și credem că au un viitor promițător, dar nu cu un cost uriaș pentru mediu.”, a fost mesajul postat de miliardar.

După acest anunț, Bitcoin a scăzut cu peste 10%, iar piața criptomonedelor a suferit o lovitură de 365 de miliarde de dolari. Totodată, și acțiunile Tesla au înregistrat o scădere semnificativă, însă Musk a declarat că nu va vinde niciun bitcoin deja achiziționat și intenționează să-l folosească pentru tranzacții, planul fiind acela de a reveni asupra acestei forme de plată de îndată ce rețeaua Bitcoin va migra la surse de energie regenerabilă.

Cele mai multe acțiuni de minare Bitcoin se desfășoară în China, aproximativ 70% din capacitatea rețelei venind de acolo. Deși această țară dispune și de surse regenerabile de electricitate, în principal hidro, disponobilitatea acestora este limitată de sezonul ploios, rețeaua de electricitate fiind susținută de centrale pe cărbune bazate pe tehnologii învechite.

Această decizie vine însă brusc, după ce abia în luna februarie, Tesla și-a anunțat achiziția de bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și posibilitatea achiziționării automobilelor cu plată în criptomonede, ceea ce a provocat o creștere cu aproximativ 20% a valorii monedei.

Producătorul de mașini electrice și-a exprimat în ultimul an tot mai mult aprecierea față de criptomonede, fiind declarat un mare susținător al monedelor digitale și un idol în rândul unei generații de investitori care s-au îmbogățit din bitcoin, motiv pentru care prețul acestora a și crescut tot mai mult în ultimele luni.

Deși Bitcoin a scăzut de la 54700 de dolari la un minim de 44600 de dolari în doar câteva minute de la anunțul făcut de Tesla, pierderea cauzată a fost în mare parte recuperată de redeschiderea piețelor asiatice, prețul Bitcoin revenind peste pragul de 50000 de dolari.

Sursă foto: Unsplash

Bianca Dogaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts