Promenada Cărților, o sală de lectură în aer liber

Din oraş Eveniment

Promenada Cărților, organizată de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj, în cadrul Zilelor Orașului, va avea loc între 27 mai și 3 iunie pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Promenada Cărților am gândit-o retro pentru că m-am convins că ceea ce se poate face nu este neapărat un târg de carte în care vânzările să fie extraordinare, dar ar putea fi un salon cu mai multe bănci, un soi de sală de lectură, un loc în care să ne întâlnim și să redescoperim plăcerea lecturii.”, a declarat Irina Petraș, Președintele USR, Filiala Cluj.

În cadrul acestui eveniment se vor desfășura un recital de poezie al poeţilor clujeni cu acompaniament muzical, o paradă a personajelor literare, un recital Lucian Blaga susținut de actriţa Elena Ivanca de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, proiecţii sub genericul „Paşii Poetului la Cluj”, dar și lecturi publice ale elevilor clujeni.

La dispoziția librăriilor și editurilor vor fi puse 12 tonete pentru a expune oferta de carte, care, potrivit Irinei Petraș, „vor accentua amintiri din interbelic” și imaginea Clujului.

_________

Ana Giol

Foto: pintravel.ro

Comments :1

  • paula

    foarte tare scriitoarea…cea mai buna

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts