Proiectul de bike-sharing reîncepe

UBB Radio

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că se vor începe lucrările de amenajare a 9,3 kilometri de piste pentru biciclete, scrie ziuadecj.realitatea.net. Totuși, nu a fost anunțată data exactă de demarare a lucrărilor.

În cadrul acestui program, au fost achiziționate 540 de biciclete, care, din cauza lipsei pistelor, stau acum închise în depozit.

“Comisia municipală de sistematizare a circulaţiei a avizat în şedinţa de astăzi (luni, n.r.) planurile de marcaj pentru realizarea a 9,3 km de piste dedicate pentru biciclete, din care 8,3 km pe carosabil”, au declarat pentru presă reprezentanţii primăriei.

Pistele pentru biciclete vor fi trasate pe 17 străzi din Cluj-Napoca și anume: Calea Floreşti, Bucium, Bdul 1 Decembrie 1918, Corneliu Coposu,  Fabricii de Chibrituri, Fabricii de Zahăr, Giordano Bruno, Maramureşului, Henri Barbusse, Ialomiţei, Parcul Feroviarilor, Patriciu Barbu, Zorilor, Observatorului, Viilor, Mureşului şi Oltului.

După finalizarea lucrărilor, clujenii se vor putea deplasa gratuit cu bicicleta închiriată din stațiile special amenajate, pe circuitul Florești-Cluj-Apahida, doar dacă dețin un card emis la cerere. Conform municipalității, vor fi puse la îndemâna clujenilor aproximativ 6.000 de carduri.

Proiectul de bike-sharing a avut drept prim termen de finalizare anul 2013, dar din cauza unor probleme de schimbare a traseului lucrările au fost încetinite.

Larisa Antal / Sursa fotografiei: ziardecluj.ro

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts