Proiecte de succes Regio

Economie UBB Radio

Evoluţia din ultimul an a implementării Programului Operaţional Regional a fost prezentată astăzi, de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional.

Acţiunea a avut ca scop informarea mass-mediei despre programul care se ocupă cu dezvoltarea regională a regiunii de nord-vest, cu finanţare din fonduri europene.

La aceasta întâlnire au participat beneficiarii unor proiecte aflate în implementare sau finalizate. Aceştia au vorbit despre ciclul unui proiect de implementare şi problemele de care se lovesc aceştea de la proiect la finalizare.

Probleme pe care le întâlnesc cei care depun un proiect sunt procedurile de implementare, licitaţiile sau cel mai frecvent alegerea greşită a firmei de consultanţă în domeniu.

La întâlnire au mai fost prezenţi directorul general AM OPR, Gabriel Friptu, directorul general ADR Nord Vest, Claudiu Coşier, responsabil cu proiectele Carmen Egli, directorul SC Caroli Consult, Ion Cipcigan, directorul executiv direcţia management Zoe Crihan şi unul dintre beneficiarii proiectului REGIO Bianca Sălăjean.

Unul dintre proiectele în derulare amintite este “Circuitul Târgurilor din Transilvania de Nord- Castelul Karoli din Carei”, judeţul Satu Mare. Acest proiect constă în reabilitarea castelului Karoli, declarat patrimoniu naţional. Potrivit reponsabilului cu proiecte ale primăriei Carei, Carmen Egli, perioada de reabilitare se întinde pe o durată de 2 ani şi se va încheia în septembrie anul viitor.

Programului Operaţional Regional – REGIO îi sunt alocate 4,4 miliarde de Euro, din care 85% reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Obiectivul general al REGIO este sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile în regiunile Romaniei, atât din punct de vedere economic cât şi social.

____________

Bogdan Tincu Constantin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts