Clujenii din mediile defavorizate, consultaţi gratuit de către viitorii stomatologi

Social UBB Radio

Peste 150 de clujeni, pentru care o consultaţie stomatologică reprezintă un lux inaccesibil, au fost trataţi gratuit de către studenţii de la Facultatea de Medicină Dentară, în cadrul programului Primadent. Programul a fost lansat în data de 15 aprilie, de Primăria Cluj-Napoca  în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Pentru finanţarea cabinetelor înscrise în proiect, Primăria Cluj-Napoca va contribui cu suma de 200.000 de lei. Totodată, Colgate România va pune la dispoziţie 6000 de seturi de pastă şi periuţe de dinţi, din care 1000 sunt pentru copii.

Pentru a beneficia de acest proiect, cei care fac parte din categoriile sociale defavorizate trebuie să prezinte la secretariatul Direcţiei de Asistenţă Socială documente care atestă calitatea în care solicită serviciul.

Despre rezultatele de până acum ale programului, primarul Sorin Apostu spune că, în urma consultaţiilor, s-au depistat şi alte afecţiuni ale pacienţilor. “Aşa cum se anticipase, multe afecţiuni dentare sau bucale au legătură cu boli interne, iar programul nostru are acum o componentă de evaluare a sănătăţii generale” a declarat primarul Sorin Apostu.

În acest an, numărul celor care vor beneficia de programul Primadent este estimat la 1200.

Oana Moisil

Foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts