Program gratuit pentru liceenii pasionaţi de chimie din întreaga ţară

Studenti UBB

BASF a lansat, începând cu luna martie, un program al cărui scop este acela de a-i învăţa pe elevi importanţa chimiei şi a ştiinţelor naturale.

Programul este destinat elevilor de liceu din întreaga ţară şi se desfăşoară în perioada 2018-2019, în regim gratuit, în 3 universităţi din ţară, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Programul cuprinde o serie de ateliere cu o durată de 90 de minute, în care elevii asistă la prezentări interactive, experimente cu substanţe chimice şi învaţă normele de conduită în laborator. Atelierele au loc începând cu 16 martie, în fiecare vineri la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Înscrierea se va face exclusiv de către profesori pe site-ul chemgeneration.com sau prin e-mail, la chemgeneration@chem.ubbcluj.ro.

„Am creat acest program pentru ca elevii să înțeleagă cum funcționează chimia dincolo de manuale și de săli de clasă, să participe la experimente interactive și să afle cum, prin intermediul științei, fiecare dintre noi poate contribui cu soluții atât la micile probleme cotidiene, cât și la unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea contemporană”, a declarat Luminița Teodorescu, Managing Director, BASF România pentru cluj.com.

Tema primei ediţii este economia circulară, prin care liceeni vor învăţa cum să filtreze apa, să fabrice hârtie prin reciclarea unor ziare vechi, să demonstreze că există materiale plastice care se pot degrada în mai puţin de 4 săptămâni, dar şi multe altele. Scopul atelierului va fi atingerea obiectivului <<zero deșeuri>> fără a renuţa la confort.

BASF Chemgeneration se află în parteneriat cu universităţi şi instituţii ştiinţifice din 11 ţări din Europa Centrală şi de Sud.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: chemgeneration.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts