România învinge Suedia la primul meci pe noul stadion din Craiova

Sport

Într-o partidă amicală disputată la Craiova, pe noul stadion ’’Ion Oblemenco’’, naționala de fotbal a României a învins reprezentativa similară a Suediei, scor 1-0 (0-0). Singurul gol al partidei a fost marcat de mijlocașul Dorin Rotariu.

Meciul a început cu câteva oportunități ale nordicilor, tricolorii mulțumindu-se să joace doar pe cartea contraatacului în primele minute. Cel mai activ jucător român pe durata primei reprize, Mitriță, a reușit să dinamizeze jocul naționalei, care preluase, treptat, posesia.

Repriza secundă a adus și primele schimbări în cele două formații, cea mai notabilă fiind intrarea lui Rotariu, care, în minutul 57, deschidea scorul în urma unei execuții cu piciorul stâng, din interiorul careului, după o centrare foarte bună a lui Toșca.

Ocazii mari au mai avut și Grozav (’81) și Man (’90), respectiv Guidetti (’70), pentru nordici, însă niciuna nu s-a materializat în gol.

România – Suedia 1-0 (0-0). Gol: Dorin Rotariu (’57)

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Manea, Dr. Grigore, Săpunaru, Toşca – R. Marin, Pintilii – Chipciu, Stanciu, Mitriţă – Ţucudean. Selecționer: Cosmin Contra

Suedia (4-4-2): Johnsson – Larsson, Jansson, Helander, Hult – Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema – Guidetti, Kiese Thelin. Selecționer: Janne Andersson

Din nefericire, meciul a fost întrerupt preț de câteva minute spre finalul primei reprize, din cauza unor incidente ce au avut loc în tribuna a doua, iar din peluză se aruncaseră material pirotehnice.

A fost a doua victorie pentru România în decurs de câteva zile, după succesul de la Netanya, contra Israelului, cu 1-2.

Primul meci oficial al României se va disputa pe data de 7 septembrie, când va primi vizita Muntenegrului, în UEFA Nations League, în vreme ce Suedia va debuta la Cupa Mondială din vară împotriva Coreei de Sud, pe 18 iunie.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: Facebook Echipa națională de fotbal a României

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts