Profetul Mahomed va fi pe coperta primului număr al Charlie Hebdo de după atacuri

Internaţional Media

charlie13n-1-web

Primul număr al revistei satirice Charlie Hebdo care va fi scos pe piață după atacurile care au avut loc săptămâna trecută, în cadrul cărora au fost uciși 12 oameni, dintre care 10 angajați ai revistei, va apărea miercuri, 14 ianuarie și îl va avea pe copertă pe profetul Mahomed.

Conform Mediafax.ro, coperta revistei va reprezenta o caricatură a profetului Mahomed care plânge, ținând în mâini o foaie cu mesajul care a făcut mare vâlvă în ultimele zile pe internet, „Je suis Charlie” – adică „Eu sunt Charlie”, iar deasupra desenului va fi scris „Tout est perdone”„Totul este iertat”.

Richard Malka, avocatul revistei satirice, întrebat dacă vor exista în viitorul număr caricaturi cu Profetul Mahomed, a răspuns: „În mod evident. Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sens”. Acesta a mai adăugat și faptul că starea lor de spirit constă în ironizarea elementelor societății noastre – politicieni, religii etc.

Numărul de mâine al revistei va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, în loc de un milion cum fusese prevăzut inițial, conform distribuitorului revistei, MLP. Motivul este cererea mare de comenzi din Franța și din străinătate.

Toate încasările pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reţeaua de distribuţie acceptând să lucreze gratuit.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.nydailynews.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts