Curtea Constituțională va analiza dosarul Uioreanu

Infracțiuni

bene_curtea_de_apel_0

Curtea de Apel Cluj a admis astăzi sesizarea venită din partea Curții Constituționale, care are în vedere neconstituționalitatea pe care avocații lui Ioan Bene, om de afaceri, au ridicat-o în fața Instanței.

Barbatul este judecat în cadrul dosarului Uioreanu pentru dare de mită. Avocații lui Bene sunt de părere că judecatorul de la Tribunalul Cluj, Vasile Goja, un judecător cu experiență în domeniul legii penale, a fost de acord cu neregularitățile rechizitoriului. Aceștia fac referire la faptul că nu au existat probe care să evidențieze relația de luare de mită dintre fostul Președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu și Ioan Bene.

Mai mult decât atât, Judecătorul Tribunalului Cluj, arată că cel mai important principiu este cel al egalității părților, fiind un element esențial al dreptului la un proces echitabil.

Potrivit lui Vasile Goja, principiul permite fiecărui parți să își susțină cauza, doar în condițile în care nu este pusă într-o situație dezavantajoasă în raport cu procurul.

DNA Cluj a primit dosarul Uioreanu, pe care  l-a retrimis Instanței cu reinterpretarea declarațiilor omului de afaceri.

– Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: ziardecluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts