Profesorii universitari clujeni sunt cei mai simpatizați

Educaţie Eveniment

Profesorii universitari clujeni se bucură de cele mai multe nominalizări la Gala Profesorului Bologna, 30% dintre propuneri vizându-i pe dascălii din Cluj-Napoca.

Aceștia sunt urmaţi de profesorii din Bucureşti, care au însumat aproximativ 20% din totalul nominalizărilor, Timişoara şi Iaşi cu 47, respectiv 40 de profesori desemnaţi. Centrele Suceava, Sibiu, Galaţi şi Petroşani au o medie de 20 de potenţiali profesori Bologna pentru fiecare centru universitar, iar în centrele Alba Iulia, Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea, Ploieşti şi Târgu Mureş au fost nominalizaţi mai puţin de 10 profesori.

Prin acest eveniment, studenţii au prilejul de a-şi arăta recunoştinţa faţă de profesori pentru modul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi reprezintă modele demne de urmat.

Din totalul de 720 de nominalizări primite în acest an, 412 profesori vor fi evaluaţi în perioada următoare, cu excepţia celor care au primit mai multe voturi sau care au fost premiaţi în cadrul ediţiilor anterioare ale proiectului.

Ediţia din acest an este marcată de o iniţiativă ce îi vizează şi pe elevi. Aceştia îşi vor putea expune perspectiva asupra viziunii legate de profesorul universitar ideal, ce calităţi trebuie să aibă acesta şi cum trebuie să contribuie la dezvoltarea viitorului student prin redactarea unui eseu, care va fi prezentat în cadrul festivităţii de premiere. Competiţia de eseuri, la care poate participa orice elev, se încheie pe 24 aprilie.

Gala Profesorului Bologna, ajunsă anul acesta la a IV-a ediţie, este un eveniment coordonat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) care se va desfăşura între 6 şi 7 mai la Cluj-Napoca.

_________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts