Wizz Air reduce operaţiunile din Cluj şi mută zboruri la Târgu Mureş

Eveniment UBB Radio

Wizz Air, cea mai mare companie  low fare-low cost din România, din Europa Centrală și de Est, a anunțat că va reduce capacitatea de transport de la Aeroportul din Cluj-Napoca cu 26%. Zborurile urmează să fie mutate la Aeroportul din Târgu Mureș.

Această decizie a fost luată în urma unor divergențe avute de reprezentanții companiei cu managmentul Aeroportului Cluj-Napoca care a anunțat introducerea unor noi taxe de aeroport. Compania a dorit să sublinieze faptul că noile condiții vor determina reducerea activitățiilor la Cluj și alocarea respectivei capacități la aeroportul din  Târgu Mureș.

Wizz Air va reduce flota compusă din trei aeronave de la baza din Cluj cu un aparat Airbus A320, pe care îl va muta la Aeroportul Târgu-Mureş, fapt ce va modifica termenul inițial de inaugurare a celei de-a 15-a baze de acolo. Aceasta va funcționa  din data de 5 mai, față de 16 iunie, dată anunțată inițial.

,,Rămânem dedicaţi obiectivului de a oferi pasagerilor noştri cele mai scăzute tarife posibile. Dacă un aeroport va creşte taxele pentru orice motive noi vom reacţiona pentru a ne proteja călătorii de costuri şi tarife mai mari” – a declarat John Stephenson, vicepreşedinte Wizz Air.

­­______________

Diana Mărginean

Foto: centraleasteurope.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts