Prima probă la EVALUAREA NAȚIONALĂ a avut loc astăzi în condițiile impuse de starea de alertă

Educaţie UBB Radio

Evaluarea Națională, la clasele terminale de a VIII-a a început în dimineața acesta a zilei de 15 iunie la ora 09:00. Prima probă a fost cea de la Limba și literatura română. Anul acesta ultimul subiect s-a bazat pe genul epic. Cu toate că cel de-al doilea semestru al anului școlar a fost terminat acasă prin școala online, subiectele nu au fost diferite față de anii trecuți și au respectat structura clasică.

Elevii claselor terminale gimnaziale au avut astăzi prima probă de examen al evaluării naționale la Limba și literatura română.

Primul subiect a constat în rezolvarea unor cerințe pe baza textului Zborul de Sorin Titel.

Primul subiect B a fost bazat pe scriere argumentativă, enunțul exercițiului a cerut o compunere de minim 150 de cuvinte prin care să se argumenteze apartenența la genul epic a textului anterior.

Cerința celui de-al doilea subiect B a constat într-o scriere creativă de 15-300 de cuvinte prin care să relateze o întâmplare petrecută în timp ce făceau o activitate preferată de aceștia.

Anul acesta la Evaluarea Naționala au participat un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei de a VIII-a, conform situației raportate de Ministerul Educației și Cercetării.

Evaluarea națională s-a desfășurat în condiții de siguranță și în condițiile obligatorii impuse de starea de alertă. Elevii intră în clasa în grup de 10, intră câte unul la fiecare 5 minute, masca este obligatorie, li se măsuară temperatura care nu trebuie să fie peste 37 cu 3. Masca poate fi dată jos pentru hidratare doar cu acordul comisiei care supraveghează. La predarea lucrării elevul se dezinfectează din nou, aruncă masca și pimește una nouă.

Următoarea probă scrisă este cea la Matematică care va fi susținută miercuri, 17 iunie 2020, iar joi, 18 iunie, cei din minorități naționale vor putea susține proba la limba maternă.

Baremul subiectelor la Limba si literatura romana vor apărea în cursul zilei de astăzi pe site-ul edupedu.ro.

Sursa: Știrile ProTV

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts