Spania își deschide granițele din 21 iunie pentru turiștii europeni, inclusiv cei britanici

Internaţional UBB Radio

Spania, una dintre cele mai afectate țări europene de către coronavirus, își va deschide granițele pentru majoritatea vizitatorilor europeni începând cu 21 iunie, cu 10 zile mai devreme decât a fost planificat anterior, a declarat premierul Pedro Sanchez, în cadrul unei videoconferințe, notează Reuters.

Conform agenției de presă menționate anterior, Spania, una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume își deschide granițele pe 21 iunie, cu o săptămână mai târziu decât restul statelor europene, pentru a evita crearea unui nou focar de infecție cu COVID-19. Măsura deschiderii granițelor mai devreme de 1 iulie a fost adoptată de Guvern de la Madrid, după ce Comisia Europeană a recomandat redeschiderea statelor din spațiul Schengen începând cu data de 15 iunie.

Spania iese din starea de urgență pe 21 iunie, iar din acel moment va permite intrarea pe teritoriul său, vizitatorilor din Uniunea Europeană și spațiul Schengen, care include țări din afara UE, precum Elveția și Norvegia. De asemenea, turiștii britanici vor putea călători în Spania, o dată cu redeschiderea granițelor, deoarece Marea Britanie este considerată încă parte a UE, scrie Reuters.

Potrivit Reuters, premierul Pedro Sanchez a declarat că redeschiderea turismului este cheia esențială pentru relansarea economică a Spaniei, însă sănătatea turiștilor va fi prioritatea principală a autorităților:

„Turismul este un sector cheie pentru relansarea economică. Am reușit să menținem virusul sub control în țara noastră și pe continentul european…, dar pericolul nu a dispărut. Dorim ca turismul și securitatea sănătății să meargă mână în mână.”

Cu toate că Spania își deschide granițele pentru toate statele membre ale UE și ale spațiului Schengen va exista și o excepție de la regulă. Astfel, granița terestră a Spaniei cu Portugalia va rămâne închisă până pe 1 iulie, deoarece autoritățile de la Lisabona au solicitat acest lucru, menționează Reuters.

După ce starea de urgență de trei luni a Spaniei se încheie pe 21 iunie, purtarea măștilor de protecție va rămâne obligatorie până când se va găsi un vaccin pentru COVID-19.

De asemenea, sursa citată anunță că, Spania va realiza primul experiment de deschidere către străini începând cu data de 15 iunie, când va permite turiștilor germani să viziteze Insulele Baleare. Acest program „pilot” va ajuta autorităților spaniole să verifice eficiența măsurilor de siguranță, care vor fi aplicate în acest sezon turistic pe toată suprafața Spaniei.

Sursa: Pixabay/Stephanie Monot

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts