Prim-ministrul Marii Britanii, vindecat de COVID-19

Internaţional UBB Radio

Prim-ministrul Marii Britanii a părăsit spitalul după terminarea tratamentului pentru COVID-19, dar acesta nu se va întoarce momentan la muncă.

Boris Johnson, 55 de ani, a fost dus la Spitalul St Thomas, în Londra, duminică, la 10 zile după aflarea veștii că acesta este infectat cu COVID-19. A petrecut 3 nopți la Terapie Intensivă, mai apoi fiind mutat în alt salon. Prim-ministrul va continua recuperarea la reședința din Chequers.

„La sfatul medicilor, prim-ministrul nu va relua momentan munca. Dorește să mulțumească tuturor celor de la St Thomas pentru grija lor. ”

„Toate gândurile sale sunt îndreptate spre cei afectați de acest virus”

Logodnica însărcinată a primului ministru, Carrie Symonds, declara:

„Mulțumesc pentru toate mesajele sincere care au fost un real ajutor. Astăzi mă simt incredibil de norocoasă. Au existat momente în săptămâna care a trecut destul de întunecate, într-adevăr. Gândurile mele se îndreaptă spre cei care sunt în situații asemănătoare, îngrijorați pentru cei pe care îi iubesc. Nu pot mulțumi suficient Sistemului Național de Sănătate. Angajații de la St Thomas au fost incredibili. Nu voi fi niciodată capabilă să mă revanșez sau să vă mulțumesc îndeajuns. ”

Carrie Symonds urmează să nască peste 2 luni și s-a autoizolat cu simptome asemănătoare coronavirusului, dar nu a fost testată. Liz Truss, reprezentanta comerțului internațional, a postat pe Twitter :

„Sunt încântată să aflu că prim-ministrul a ieșit din spital și se recuperează.”

Secretarul de externe, Dominic Raab, este în prezent responsabil de conducerea guvernului, urmând ca ajutoarele să se aștepte ca domnul Johnson să nu mai acționeze pentru o lună. Tatăl domnului Johnson, Stanley Johnson, a cerut ca fiul său să-și „ia timp” pentru a se recupera.

Sursa: New York Times

Andreea Buliga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts