Președintele Klaus Iohannis le cere românilor să stea în casă de Paște: “Nu suntem în faza de relaxare a măsurilor”

Administraţie UBB Radio

Președintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să rămână acasă de Paște, pentru a evita răspândirea cazurilor de coronavirus. Președintele a insistat că România nu-și permite încă  să relaxeze măsurile impuse populației.

”Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi numărul de cazuri crește, persoanele tratate la urgențe crește și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede criza nu suntem încă în faza în care putem să ne relaxăm”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

„Eu voi sărbători Învierea duminică, voi sta acasă cu soția mea, Carmen. Vom fi doar noi doi, nu mergem la biserică, nu mergem să luăm lumină, nu mergem la nimeni la masă, nu invităm pe nimeni la masă. Aprindem o lumânare acasă și ne vom ruga. Asta aștept să faceți cu toții. Ne cade greu, de obicei ne întâlnim cu familia, ieșim afară, dar de data asta nu se poate.” a declarat șeful statului.

„Așadar, dragi români, să respectați indicațiile autorităților, ca după aceea să ajungem în faza în care și la noi se poate discuta de relaxare”, a mai spus președintele.

Sursa: Administrația Prezidențială

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts