Primele măsuri luate de orașul Cluj împotriva COVID-19

Din oraş UBB Radio

Primăria Cluj-Napoca a introdus, de marți, dispensere cu dezinfectant în 15 stații de transport în comun din zonele cele mai tranzitate ale orașului, precum și în cele 5 piețe agroalimentare administrate de municipalitate.

Pe viitor a fost anunțată amplasarea mai multor  astfel de dispensere și în alte stații CTP. Acțiunea de dezinfectare continuă și spațiile blocurilor mari din cartierele Mănăștur și Mărăști, unde au fost montate până în acest moment 130 dispensere cu soluție dezinfectantă.

Edilul orașului, Emil Boc, a declarat că: „aceasta este o nouă măsură pentru limitarea răspândirii COVID-19, care vizează montarea în stațiile de transport în comun din municipiu a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini.”

Începând cu data de 4 aprilie 2020, pe teritoriul orașului se desfășoară zilnic acțiuni de spălare cu detergent asupra străzilor și a trotuarelor. Metoda folosită pentru combatarea virusului COVID-19, implică acțiuni de baterii în utilaje cu ajutorul cisternelor care curăță străzile cu detergent ecologic, biodegradabil care nu afectează mediul, dar și a cisternelor cu apă și perie care curăță ulterior atât partea carosabilă cât și trotuarele.

Sursa: Facebook Emil Boc

Alesandra Nicoară

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts