Campania “Voluntar Moto”: Motocicliștii clujeni vin în ajutor și livrează gratuit mâncare și medicamente acolo unde este nevoie

Social UBB Radio

Seria faptelor bune pe timp de pandemie continuă cu inițiativa comunității de motocliști din Cluj, care distribuie în această perioadă medicamente și pachete cu alimente, din dorința de a ajuta persoanele aflate în izolare, cât și vârstnicii. Cei care au nevoie de ajutor, pot suna la numărul 0364.406.51, pus la dispoziție exclusiv pentru acest scop.

Conform Radio Cluj, campania”Voluntar Moto” a început cu o săptămână în urmă, după ce peste 100 de motocicliști s-au alăturat proiectului “Vă ajutăm din Cluj”. Pe lângă numărul unic existent, cetățenii pot solicita ajutorul și pe pagina „Comunitatea Moto Cluj” sau pe grupul „Vă ajutăm din Cluj”.

Inițiatorul și coordonatorul campaniei este Timotei Câmpean, care își propune să schimbe percepția negativă avută asupra motocliștilor în general:

“Vrem să atragem atenţia asupra faptului că motocicliştii sunt oameni cu un puternic simţ civic, nu se ajută doar ei între ei. Aşadar, ne organizăm pe Comunitatea Moto Cluj pentru a ne face cunoscută cauza. Vrem să ne implicăm, să ajutăm în momentele acestea de criză, în care ajutorul poate fi considerat un risc major”, a explicat acesta pentru Radio Cluj.

Proiectul urmează reguli stricte, astfel că voluntarii ridică de la farmacie medicamentele și le duc la destinatari, fără a avea contact cu ei, păstrând o anumită distanță și respectând procedurile, pentru a evita riscul contaminării.

„Noi facem transportul gratuit, voluntarul plăteşte din banii lui medicamentul, iar  când ajungem la locaţie, beneficiarul lasă într-o cutiuţă banii pregătiţi, iar noi îi lăsăm medicamentele. În ultimele 24 de ore am avut pe listă 120 de motociclişti voluntari: cei consideraţi eligibili au fost antrenaţi, au trecut printr-un screening. Ştiu foarte bine ce au de făcut, şi-au asumat o misiune destul de grea şi sunt foarte responsabili. Livrările de medicamente se fac zilnic, la solicitare”, a continuat Timotei Câmpean.

Potrivit Transilvania Reporter, Comunitatea Moto Cluj s-a făcut remarcată și prin alte acțiuni de voluntariat. Aceștia au demarat până în prezent mai multe campanii de conștientizare în trafic și promovare a mobilității – Campania regională: „Atenție la motocicliști”, cursuri de prim ajutor, acțiuni umanitare – Cursa anuală de strângere de fonduri pentru cei cu afecțiuni ale prostatei „The Distinguished Gentlemans Ride”, distribuire de alimente unor familii nevoiașe, expoziții moto pentru publicul larg – Expoziția anuală „Moto Retro Cluj”.

Sursa: Cluju

Bianca Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts