Președintele Donald Trump amenință cu mobilizarea armatei în cazul în care violențele din SUA continuă

Internaţional UBB Radio

Preşedintele Donald Trump s-a angajat luni să restabilească ordinea într-o ţară afectată de revolte, ameninţând că va desfăşura armata dacă nu se pune capăt violenţei în oraşele americane, informează AFP, citată de Agerpres.

La o săptămână după moartea lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani asfixiat de un ofiţer de poliţie alb în Minneapolis, New York, Los Angeles şi zeci de alte oraşe americane şi-au consolidat măsurile de securitate, decretând sau extinzând interdicţiile de circulaţie pe timpul nopţii, conform AFP.

Ca răspuns la aceste tulburări sociale, preşedintele Donald Trump a anunţat luni, desfăşurarea a “mii de soldaţi puternic înarmaţi” şi de poliţişti la Washington pentru a pune capăt “revoltelor” şi “jafurilor”.

„Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa şi proprietatea locuitorilor săi, voi desfăşura armata americană pentru a rezolva rapid problema în locul lor „ a declarat liderul Casei Albe.

Imediat după ce a făcut declarația, președintele s-a deplasat pe jos de la Casa Albă către o biserică din apropiere la intrarea căreia a izbucnit un incendiu în timpul protestelor din cursul weekendului. Ținând o Biblie în mână, președintele și-a chemat colaboratorii apropiați lângă el și s-a fotografiat cu ei în fața lăcașului de cult, potrivit AFP.

Sursa: Foregin Policy

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts