AUDIO | Asociația Acces la Viitor organizează evenimentul caritabil Dj pentru digitalizare în centrele de plasament

Materiale AUDIO Social

Asociația Acces la Viitor a fost înființată la începutul anului dar aceasta duce mai departe activitățile alături de Fundația Maria, activități caritabile care vin în sprijinul copiilor din centrele de plasament din județul Satu Mare și a copiilor din familiile defavorizate din județ.  În cele 31 de proiecte și evenimente organizate în cei peste 13 ani de activitate a fundației au participat aproximativ 13467 de copii, 386 de voluntari și 92 de parteneri și sponsori care au contribuit la susţinerea evenimentelor arată statisticile de pe site-ul  fundatiamaria.org

În contextul pandemiei cei de la Asociația Acces la viitor au hotărât să organizeze un alt fel de eveniment, unul online care are drept scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea tabletelor și tehnologiilor care să-i ajute pe acești copii să participe la cursurile online. Evenimentul organizat în acest scop se numește Dj pentru digitalizare și se desfășoară online pe pagina de facebook a asociației în perioada 30-31 mai. Pentru a afla mai multe detalii cu privire la acest eveniment Ovidiu Matioc, organizator, a fost de acord să ne povestească despre proiectele actuale.

Evenimentul s-a născut din imposibilitatea de a face un alt eveniment care era în 1 iunie, ediția 4 din proiectul «Zâmbete în insula de bucurie» prin intermediul căruia adunam copii din centrele de plasament și în curtea unei instituții le făceam picnic, unde se distrau, făceam karaoke și multe alte activități. Acest proiect a fost un prilej să se întâlnească cu ceilalți copii, deoarece există cazuri în care frații sunt puși în centre diferite de plasament. Nereușind să facem acest eveniment din cauza pandemiei, am decis să le facem anul acesta niște cadouri. Pe urmă am aflat că au un circuit de carantină și am aflat că ei nu au dotarile necesare să acceseze școala online. Există centre în care nu este nici măcar un calculator sau o tabletă. Ținând cont  de faptul că programul național, în care Ministerul Educației a primit o sumă de bani din care să cumpere tablete pentru cei din mediul defazorizat, cei din centrele de plasament nu au intrat în această categorie. Au fost lăsați pe dinafară și de minister și de centrele care nu au destule fonduri pentru asemenea achiziții. De aici a venit ideea evenimentului caritabil, având prieteni dj live-ul era singura opțiune prin care puteam face posibil organizarea acestuia. Dintr-o chestie minină la început, s-a născut cel mai mare eveniment. Nu cred că a fost eveniment mai mare decât ăsta în perioada asta și nici înainte. În paralel cu acest eveniment am mai organizat unul pentru copii defavorizați și am pregătit 220 de pachețele pe care ONG-urile le-au împărțit la casele acestor copii. Sunt reticent că se vor aduna suficienți bani din donații, dar am furat startul și deja am comandat 25 de tablete din alte fonduri” declară Ovidiu Matioc pentru UBB Radio Online.

Când a fost întrebat ce are de câștigat din aceste evenimente Ovidiu Matioc a răspuns sincer că recompensa lui e strict sufletească:

În momentul în care simți că ție viața ți-a dat niște lucruri, oportunități, simți că trebuie să dai ceva înapoi și dacă universul te răsplătește într-un fel și îți oferă un anumit stil de viață despre care nu îndrazneai să visezi. Eu și sotia mea, am decis să dăm înapoi universului din ce am primit noi, în felul acesta, să organizam evenimente pentru copiii care au primit mai puțin. Recompensa noastră e sufletească! Niciodată nu am căutat o recompensă materială și în multe evenimente am cheltuit de la noi. Pe noi ne motivează să mergem mai departe, să ne facem meseria știind că vom putea face o bucurie și copiilor”

Organizatorii au făcut public contul în care se poate dona pentru această acțiune caritabilă:  RO62BTRLRONCRT0526512601.

Sursa: Asociația Acces la Viitor

Petra Bence

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts