Presa clujeană face apel la luciditatea consumatorului de presă scrisă

Cultură

 

 

Asociația Profesioniștilor din Presa a organizat astăzi o campanie de conștientizare a cărui scop a fost promovarea presei de calitate care să nu depindă de contexte politice sau economice.

Cu ocazia de 3 Mai, o zi dedicată libertății presei, campania  “Învață să discerni” dedicată exclusiv iubitorilor de presă, a vrut să accentueze contribuția pe care oamenii o pot aduce presei pentru îmbunătățirea calității ei. Pe de altă parte, rolul campaniei a fost acela de a-i atenționa pe jurnaliști în privința știrilor care sunt de cele mai multe ori sunt considerate de o calitate slabă.

“Prin intermediul campaniei, noi facem un apel la luciditatea cititorului, dar și o pledoarie pentru discernământ și pentru selectarea informației citite. Îi încurajăm pe oameni să nu mai consume mizeriile de pe posturile pe știri,dar să și evite titlurile scrise care includ cuvinte șocante!” a precizat Bogdan Stanciu , membru în Comitetul de Conducere al APPC, jurnalist la Transilvania Reporter și Sinteza.

Timp de o lună, “Învață să discerni” va avea loc ca preambul la Gala Premiilor Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj, eveniment care sărbătorește cei 10 ani de activitate ai Asociației clujene. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, Iulius Mall Cluj, Camino și Soriso.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: adevarul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts