Premier League se întoarce. Ce meciuri putem urmări din 17 iunie

Sport UBB Radio

În luna martie, pandemia provocată de noul coronavirus, a dus la întreruperea campionatelor de top din Europa și din lume. După reluarea campionatelor din Bundesliga și La Liga, un alt campionat este pregătit să își redeschidă porțile. Este vorba despre Premier League, care, reprezintă primul eșalon din campionatul Angliei.

Potrivit premierleague.com, până în momentul de față, s-au desfășurat nu mai puțin de 29 de etape, iar clasamentul este condus de către cei de la F.C Liverpool, care, după cele 29 de etape jucate, au reușit să acumuleze un total de 82 de puncte. Cei de la Liverpool, sunt urmați de către rivalii de la Manchester City, care au reușit să acumuleze nu mai puțin de 57 de puncte, pe locul 3, clasându-se cei de la Leicester City, care, au reușit să strângă un total de 53 de puncte. Pe locul 4, se clasează echipa din capitala Londrei, F.C Chelsea, care, au reușit să strângă 48 de puncte, pe locul 5, îi putem regăsi pe cei de la Manchester United, care, au reușit să acumuleze 45 de puncte, iar top 6, este încheiat de cei de la Wolverhampton Wonders, care, au reușit să adune un total de 43 de puncte, acesta fiind cel mai bun sezon de până acum al formației antrenate de portughezul, Nuno Espirito Santo.

Conform bbc.com, primul meci din Premier League, se va disputa pe data de 17 iunie, când, cei de la Aston Villa, care, ocupă poziția cu numărul 19 în campionat, vor da piept cu cei de la Sheffield United, care, ocupă poziția cu numărul 7, aceștia având un sezon foarte bun, spre surprinderea multora. De asemenea, Federația Engleză de Fotbal, a decis ca în timpul meciurilor, atât rezervele fiecărei echipe cât și ceilalți membri din staff, nu vor fi obligați să poarte măști de protecție nici măcar în vestiar, cu excepția medicilor și celui de al 4-lea oficial.

Potrivit theguardian.com, chiar în ziua în care, se reia campionatul din Premier League, pe fanii acestui campionat, îi așteaptă un meci foarte tare între cei de la Manchester City, ocupanta locului 2 din campionat și cei de la Arsenal, care, este ocupanta locului 9 din campionat. La ultima întâlnire dintre cele două echipe, care, s-a disputat pe 15 decembrie, 2019, pe Emirates Stadium, cei de la Manchester City, au reușit să se impună cu un usturător 3-0, chiar pe terenul celor de la Arsenal, rivalitatea dintre cele două cluburi, fiind foarte cunoscută. Până în momentul de față, cele două echipe au disputat nu mai puțin de 45 de meciuri, în care, cei de la Manchester City au reușit să se impună de doar 12 ori, iar cei de la Arsenal de 23 de ori, 10 meciuri dintre acestea, terminându-se la egalitate.

Conform transfermarkt.com, un alt meci cu încărcătură specială, este, cel dintre Spurs, care, ocupă în prezent poziția cu numărul 8 în campionat și cei de la Manchester United, ocupanta locului 5. Meciul se va disputa pe stadionul celor de la Spurs, însă, se va juca cu casa închisă, în urma deciziilor celor de la Uefa și a celor de la Federația Engleză de Fotbal. Ultimul meci dintre cele două echipe, s-a disputat pe stadionul celor de la Manchester United, Old Trafford, pe data de 4 decembrie, 2019, când, cei de la Manchester United, s-au impus cu scorul de 2-1 în fața echipei din capitala Angliei.

Potrivit goal.com, clasamentul marcatorilor din Premier League din acest sezon, este condus de atacantul celor de la Leicester City, Jamie Vardy, care, a reușit să înscrie nu mai puțin de 19 goluri. Vardy, este urmat de jucătorul celor de la Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, care, a reușit să marcheze până acum 17 goluri. Pe locul 3 al clasamentului marcatorilor din Premier League, se află starul celor de la Manchester City, Sergio Aguero, care, a reușit să marcheze nu mai puțin de 16 goluri, acesta fiind urmat de vedeta celor de la Liverpool, Mohamed Salah, care, a reușit să marcheze și el tot 16 goluri până în momentul de față.

Conform premierleague.com, ultimul meci, care, s-a disputat în campionat înaintea pauzei forțate, a fost cel dintre Leicester City și Aston Villa. Meciul s-a disputat pe data de 9 martie, 2020, pe stadionul celor de la Leicester, King Power Stadium, unde, gazdele s-au impus clar în fața oaspeților cu scorul de 4-0. Două dintre golurile meciului, fiind marcate de golgheterul campionatului, Jamie Vardy în minutele 63 și 79.

Sursa: ESPN, Talk Sport

George Manolache

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts