Pregătirile pentru festivalul internațional Anonimul 2020 continuă. Înscrierile în competiția de scurtmetraje se pot face până pe 15 mai

Cultură UBB Radio

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul este programată n perioada 10-16 august, la Sfântul Gheorghe ( Delta Dunării). Pregătirile pentru ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul continuă, organizatorii anunțând că participanții se pot înscrie în competiția de scurtmetraje, conform site-ului oficial festival-anonimul.ro.

Înscrierile pentru competiția de scurtmetraj pot fi făcute pe site-ul oficial Anonimul până e data de 15 mai. Scurtmetrajele pot fi de ficțiune și animație, românești sau străine, cu o durată de maxim 30 de minute.  Selecția va fi făcută de critical de film Ionuț Mareș și va fi anunțată după data de 12 iunie, au precizat organizatorii pe pagina de Facebook evenimentului ANONIMUL IFF.

Trofeul Festivalului Anonimul, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație, respectiveel mai bun scurtmetraj de ficțiune vor fi acordate pe baza voturilor publicului prezent la festival, iar Fundația Anonimul va acorda premiul Ovidiu Bose Paștină, potrivit organizatorilor.

Detaliile cu privire la ediția Anonimul 2020 vor fi comunicate de către organizatorii festivalului în lunile următoare pe site-ul și canalele de social media ale evenimentului, respectând indicațiile autorităților cu privire la desfășurarea evenimentelor cu publicul.

În ediția din 2019 a festivalului premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, în valoare de 1.000 de Euro,  a fost acordat filmului “Trofeul Tinereții”, în regia lui Răzvan Oprescu, iar premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin a fost acordat producției spaniole “Piggy”, notează Mediafax.

Sursa: ANONIMULIFF

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts