Pregătiri pentru sezonul estival, în contextul pandemiei. Grecia vs. Constanța

Economie UBB Radio

Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse pe fondul acesteia au adus provocări și pentru industria de turism. Atât Grecia, cât și România au anunțat deja câteva măsuri în vederea organizării sezonului estival, chiar dacă restricțiile nu sunt încă ridicate. Autoritățile din Santorini anticipează montarea unor cabine din plexiglas pe plajă, iar prefectul Constanței propune ca turiștii să fie testați de COVID-19 la intrarea în stațiune.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, a spus administratorul unei plaje din Grecia, potrivit greekreporter.com. Cabinele din plexiglas dispun de un dispozitiv cu gel dezinfectant, două şezlonguri şi o umbrelă.

Asemănător Greciei, România se pregăteşte de o relaxare a restricţiilor mai ales pe litoral, o relaxare necesară pentru economia turismului.

„Încercarea noastră este de a găsi soluţii pentru a sprijinii agenţii economici” a declarat George Niculescu, prefectul Constanţei în urma unor discuţii cu patronatele de turism, potrivit Mediafax. Prefectul a oferit detalii despre procesul de testare a turiştilor spunând că va exista un medic care va testa cu „teste rapide” şi că încă sunt „mai multe variante în discuţie”.

Prefectul este de părere că din moment ce turiştii sunt testaţi la intrare şi nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, regulile se aplică şi hotelurilor şi restaurantelor, mai relatează Mediafax.

În România, industria turismului este grav afectată de situaţia actuală. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, în luna martie 2020 au fost înregistrate scăderi de 69,8% pentru punctele de primire turistică în ceea ce priveşte cazarea şi de 68,2%  în ceea ce priveşte înnoptarea potrivit comunicatului de presă al Institului Naţional de Statistică. În plus, există și o scădere de 50,1% în ceea ce privește sosirile vizitatorilor străini.

Sursa: Pexels

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts