Tribut artistic stradal la Londra, pentru personalul medical

Cultură UBB Radio

Artistul stradal Lionel Stanhope a desenat, marţi, un Caravaggio în sud-estul Londrei, în Ladywell, aducând astfel un tribut personalului medical britanic. Acesta a pictat faimoasa pictură în ulei „Cina din Emmaus” a pictorului italian Caravaggio, dar cu un mic „twist” sub formă de graffiti. Restricţiile impuse pentru combaterea noului coronavirus au oferit artistului prilejul perfect pentru a recrea pictura de care  londonezii se pot bucura acum.

Lionel Stanhope, în vârstă de 52 ani nu şi-a mai putut continua lucrul normal aşa că s-a reorientat in timpul pandemiei. „Am crezut că vreau ceva care să îmi ia mult timp, doar pentru a trece peste zilele în care nu fac nimic, de aceea am continuat” a spus artistul graffiti pentru Reuters. „Cina din Emmaus”, realizată în 1601, prezintă momentul în care Iisus se arată celor doi discipoli în oraşul Emmaus.

Spre deosebire de original, Lionel Stanhope a adăugat un mic detaliu care să transpună capodopera în contextul medical actual. Folosind spray pentru vopsit acesta a adăugat mănuşi medicale liderului religios în pictura. „Hristos poartă o pereche de mănuşi albastre doar pentru a face relevant prin ceea ce trecem”, a mai spus artistul pentru Reuters.

Artistul a colaborat cu Network Rail pentru a realiza încă un desen ce prezintă o scenă emblematică referitoare la Superman, cu scopul de a mulţumi Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) al Marii Britanii. În loc de semnul „S” care face referire la Superman artistul a desenat literele NHS pe pieptul supereroului.

Lionel Stanhope a mai adăugat şi faptul că „mulţi artişti stradali fac muncă NHS” iar pandemia de Covid-19 a oferit mai multă importanţă artei stradale.

Sursa: Reuters

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts