Premiile Pulitzer au fost acordate online în acest an. O româncă, între laureați

Internaţional UBB Radio

Premiile Pulitzer, considerate cele mai importante din domeniul jurnalistic, au fost decernate pe data de 4.05.2020 prin transmisie online pentru prima dată. În mod obișnuit, premiile sunt anunţate în faţa publicului în cadrul Universităţii Columbia din New York.  Ediţia din 2020 a Premiilor Pulitzer a avut 15 categorii dedicate jurnalismului şi 7 categorii pentru literatură, teatru şi muzică.

Ceremonia inițială de decernare a premiilor era programată pe data de 20 aprilie 2020, dar comisia a cerut mai mult timp pentru evaluarea finaliștilor, din cauza pandemiei.

Pentru categoria Jurnalism, au fost acordate premii la următoarele categorii:

Printre câștigători se află și Monica Ulmanu, o jurnalistă din România care a lucrat în colaborare cu Washington Post, ca Graphic Editor. Aceata a acordat un interviu pentru Paginademedia.ro în care poveștește despre cum se lucrează într-o redacție de renume.

„Viziunea lor este că materialele pe care le lucrezi trebuie să schimbe lucruri, iar cititorul este mereu pus pe primul loc”.

Monica Ulmanu, mai spune și că:

„Într-o redacție ca Washington Post se muncește foarte mult. Nu publicăm niciodată nimic până nu suntem complet siguri pe informațiile respective. Chiar le verificăm din trei surse. Redacțiile au mai multă viziune, oamenii de aici sunt vizionari”.

Washington Post a luat premiul pentru Jurnalism Explicativ (Explanatory Reporting) pentru mai multe reportaje despre schimbările climatice, care au cuprins și infografice explicative animate, conform Paginademedia.ro

Pentru categoria Cărți, Teatru și Muzică s-au acordat premii:

  • Drama: A Strange Loop, de Michael R. Jackson
  • History: Sweet Taste of Liberty: A True Story of Slavery și Restitution in America, de W. Caleb McDaniel
  • Biography: Sontag: Her Life and Work, de Benjamin Moser
  • Poetry: The Tradition, de Jericho Brown
  • General Nonfiction: The Undying: Pain, Vulnerability, Mortality, Medicine, Art, Time, Dreams, Data, Exhaustion, Cancer, and Care, de Anne Boyer și The End of the Myth: From the Frontier to the Border Wall in the Mind of America, de Greg Grandin
  • Music: The Central Park Five, de Anthony Davis
  • Fiction: The Nickel Boys, Colson Whitehead

Sursa: Libertatea

Octavia Cozma

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts