“Portocala mecanică” în finală

Sport UBB Radio

Echipa naţională a Olandei s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, după ce a câştigat meciul contra selecţionatei Uruguay-ului, cu scorul de 2-3.

Meciul începe bine pentru olandezi, care înscriu repede prin Van Bronckhost cu un şut din afara careului. La jumătatea reprizei are loc o altercaţie între Caseres şi Sneijder, după ce uruguayanul îl faultează serios pe De Zeeuw. Golul egalizator vine cu doar câteva minute înainte de pauză, când Forlan marchează un gol superb de la 30 de metri.

Prima ocazie importantă a reprizei secunde vine doar în minutul 68 după lovitură liberă executată de Forlan, dar care este respinsă de portarul olandezilor. Replica jucătorilor lui Van Marwijk, vine după numai două minute, când Sneijder înscrie pentru 1-2. Portocala mecanică îşi majorează avantajul în minutul 73, prin lovitura de cap a lui Robben. Maximiliano Pereira reduce din diferenţă in ultimele secunde ale acestei semifinale, cu un şut de la marginea careului la colţul lung.

Olanda va întâlni în finala competiţiei câştigătoarea meciului Germania – Spania, care se va juca mâine de la ora 21:30.

Mihaela Cora

foto:prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts