Pentru prima oară în istorie

Sport UBB Radio

Naţionala Spaniei a învins, miercuri, cu scorul de 1-0, reprezentativa Germaniei, într-o partidă din cadrul semifinalelor Campiontului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, calificând-se astfel în finala competiţiei.


A fost un meci al echilibrului, al nervilor tari, în care ambele echipe au încercat specularea greşelilor adversarilor. Prima parte a reprezentat tatonarea, în timp ce repriza secundă a adus un mic plus pe partea de atac a Spaniei.

Combinaţiile rapide de pase ale spaniolilor, din şi de lăngă careul advers, au descumpănit în căteva rânduri defensiva germană. Minutul 73. Spaniolii benefeciază de un corner, reluat exemplar cu capul, în poarta nemţilor, de Puyol.

Tabela de marcaj indica acum, 1-0, în favoarea Spaniei, scor care se va menţine până la final, deoarece nici o tabără nici alta nu au reuşit să fructifice ocaziile ulterioare, date de intensificarea ritmului de joc.

În urma acestei reuşite ibericii, consideraţii echipa momentului în fotbalul mondial, vor juca pentru prima dată în istorie, o finală de campionat mondial, duminică , 11 iulie, în compania Olandei.

Cristina Salvan

Foto: ProSport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts