Platforma Watch oferită de Facebook, îşi extinde ţările în care va fi distribuită

Tech

Compania americană Facebook urmează să îşi extindă lista cu ţările în care oferă acces la platforma sa video, Watch. Aceasta a început să fie lansată pe plan global şi oferă acces la conţinut video original, inclusiv ştiri şi informaţii sportive şi ar putea intra în competiţie cu serviciul Youtube oferit de compania Alphabeth (Google), scrie Reuters.

Utilizatorii care au peste 10.000 de următori la conturile pe care le deţin şi care au creat conţinut video care a strâns peste 30.000 de vizualizări pe minut, cu un video de peste 3 minute, în ultimele două luni beneficiază de publicitate şi vor putea astfel câştiga, prin serviciul Ad Breaks.

Aproximativ 50 de milioane de locuitori din SUA vizualizează lunar cel puţin un minut de clipuri prin intermediul platformei Watch. Acestea sunt împărţite în secţiuni pentru a facilita accesul la clipurile de interes. De asemenea se poate crea secţiunea Watchlist care va conţine cele mai recente clipuri centralizate de la paginile web urmărite.

Mark Zuckerberg a scris într-o postare pe facebook:

„Să urmăresti o emisiune nu trebuie să fie o activitate pasivă. Poate fi o ocazie să împărtaşeşti o experienţă şi să aduci la un loc oameni care au aceleaşi interese. De aceea, astăzi, lansăm tab-ul Watch pe Facebook, un loc în care să descoperiţi la ce show-uri se uită prietenii voştri şi să urmăriţi emisiunile şi producătorii vostri preferaţi şi să vă alăturaţi grupurilor de persoane cărora le plac aceleaşi emsiuni şi, în cele din urmă, să creaţi comunităţi. Sper ca Watch să găzduiască o arie largă de show-uri TV, de la la reality sau comedii, până la meciuri de sport. Unele vor fi realizate de profesionişti, iar altele de oameni obişnuiţi din comunitatea noastră. Vom face disponibil tab-ul Watch unui număr limitat de utilizatori din Statele Unite, dar planul este să îl lansăm către cât mai mulţi oameni, cât mai curand”

Ţările care beneficiază la acest moment de platforma Watch sunt Marea Britanie, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă şi SUA.

– Miruna Aruxandei/ Sursa fotografiei: loup.cl

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts