AUDIO | Festivaluri de vară

Din oraş

Dacă spui vară automat te gândești la vacanță, relaxare, mare sau munte. Că e concediu sau festival, lumea are nevoie de o escapadă de la școală sau serviciu. Ei bine, acest articol vine în ajutorul vostru, prezentându-vă festivale de care te poți bucura atât singur, cât și cu familia.

Afterhills este un festival care a avut loc la începutul verii pe perioada 31.05-04.06 și s-a desfășurat în Iași. Acesta a venit cu peste 150 de artiști, 7 scene și 15 genuri muzicale, festivalul având și loc de camping.

Dacă Afterhills nu a fost pe placul vostru, următorul de încercat era Jazz in the Park. Acest festival este dedicat blues-ului, jazz-ului și concertelor de muzică clasică, având loc în Cluj pe perioada 21.06-01.07. Majoritatea concertelor au fost susținute în Parcul Central, festivalul având un total de 8 scene pline de diversitate.

Avansând în vară, pe parcursul lunii iunie a mai avut loc un festival pe care nu ar fi trebuit să îl ratați, Dakini. Acesta vine cu ceva inovativ, îmbinând muzica bună cu yoga si meditație. Festivalul a avut loc pe perioada 27.06-01.07 și a adus 120 de artiști pe 3 scene amplasate pe Plaja Tuzla, din Constanța.

Dacă ești fan Untold dar nu mai ai răbdare, poți gusta din energia și vibe-ul transmis de Neversea ce s-a desfășurat pe perioada 05.07-08.07 în care puteai avea parte de peste 200 de artiști ce au concertat pe 7 scene amplasate pe plaja Modern, din Constanța.

Waha este un festival dedicat persoanelor care prefera muntele în detrimentul mării, acesta având loc în Bătanii Mari, Covasna pe perioada 12.07-15.07. Acest festival este recomandat și persoanelor familiste deoarece este dedicat familiilor, nu doar persoanelor care vor să petreacă pâna în zori, festivalul având amenajat și o zonă de liniște pentru familiile venite, în special pentru cele cu copii mici. Yoga și meditația nu lipsesc din peisaj, festivalul venind cu un plus prin faptul ca nu există semnal la telefon sau wifi deci te poți bucura de liniștea pădurii și de momentele petrecute cu prietenii sau familia.

Dacă vă place să vă bateți cu noroi și nu vă este frică să vă murdăriți mâinile, Electric castle este festivalul vostru. Festivalul a avut loc pe perioada 18.07-23.07 și este localizat în județul Cluj, la Bonțida. 200 de trupe și 8 scene amplasate într-un castel, camping-ul fiind nelipsit.

Dacă nici până acum nu a fost nimic pe placul vostru, 3 Smoked Olives s-ar putea să fie alegerea potrivită. Festivalul s-a desfășurat pe perioada 25.07-30.07 și este situat pe o insulă a Dunării, la granița dintre România și Bulgaria, în apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Călărași și Silistra (Bulgaria), comuna Ostrov. Acest festival, pe langă cele 2 scene și cei 40 de artiști, vine în plus cu cursuri de caiac-canoe, cazare doar prin intermediul cortului și o ploaie de stele anuala in 28.07.

Fiind ultima lună din vară, aceasta debutează cu festivalul Untold din Parcul Central, județul Cluj. Festivalul s-a desfășurat pe perioada 02.08-05.08, venind cu peste 200 de artiști și 10 scene amplasate în tot parcul, festivalul este recunoscut ca fiind al doilea din Europa după Tomorrowland. Aici lumea îndrăznește să se exprime liber, unii adoptând diferite stiluri de îmbrăcăminte amuzantă sau luminoasă.

Dacă mai dorești să simți că încă e vară, Summer Well este festivalul potrivit. Acesta a avut loc pe perioada 11.08-12.08 și are loc loc în București, Domeniul Știrbey. Festivalul este unul mai liniștit, având loc într-o pădure cu 2 scene și 36 de artiști. Elementul nou ce face festivalul interesant este partea de camping, în care poți opta și pentru campare suspendată printre copaci.

Și ultimul festival care te trezește la realitate spunându-ți că vara s-a terminat este Awake care are loc în Teleki, Gornești, județul Mureș. Pe lânga cele 2 scene și cei 36 de artiști, acest festival vine cu o bibliotecă în aer liber plus o șcena suspendată în copac.

Festivalurile sunt pentru toata lumea și pentru orice gen de persoane. Dacă nu ai fost anul acesta, la anul vei știi cu siguranță la ce festival să mergi.

Realizat de Oana Teodorescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts