Domeniile .ro care nu au plătit serviciul de mentenanţă au fost şterse de ieri

Tech

Domeniile de pe internet “.ro” care nu au plătit serviciul de mentenanţă anual au început să fie şterse de ieri, 30 august, conform unui anunţ făcut de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Ştergerea se efectuează automat după 90 de zile de la data expirării domeniului, iar acesta va deveni disponibil pentru înregistrare.

Principalele condiţii care stau la baza deciziei de introducere a serviciului de înregistrare şi mentenanţă anuală sunt alinierea la practica europeană şi respectarea bunelor practici şi recomandărilor entităţii care coordonează procesul de reglementare al internetului la nivel mondial Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.

Majoritatea ţărilor din Europa au trecut la înregistrarea pe perioadă limitată de timp a domeniilor cod de ţară şi reînnoirea acestora în care solicitantul doreşte folosirea numelui în continuare, conform informaţiilor oferite de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Taxa pentru mentenanţa domeniilor “.ro” asigură fondurile necesare infrastructurii IT, precum şi creşterea securităţii naţionale. Ministerul a atenţionat deţinătoriilor domeniilor că achitarea serviciului de mentenanţă anuală din timp evită riscul indisponibilizării acestuia din motive tehnice şi administrative, precum întârzierea între plată şi procesarea extraselor bancare, aglomerarea plăţilor sau suprapunerea cu sărbătorile legale.

Plata online a serviciului are avantajul reînoirii automate a domeniilor.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: tutosesto.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts